Sider

10.1.13

Photo tips
Camera - lenses - flash
2013-01-10
Jeg bliver tit rost for mine billeder og lyset i den og ofte bliver jeg spurgt om hvilket kamera jeg bruger, hvilket udstyr jeg bruger og hvordan jeg redigerer mine billeder! Særligt har nogle af jer efterspurgt en redigeringsguide og jeg vil meget kaste mig ud i dette. Dog vil jeg først fortælle jer lidt om det udstyr jeg selv bruger, da det jo har stor betydning for mine billeder. Jeg håber at I kan bruge det!

1. Jeg har pt. et Canon eos 60D, som jeg købte efter jeg vandt de 10.000 kr. i en fotokonkurrence. Jeg kom fra et canon 1000D, så det var virkelig en opgradering for mig og det er tydeligt at mærke forskellen. Der er en del flere muligheder med Canon 60D og så elsker jeg særligt skærmen med den variable vinkel!

2. Standard objektiv, som fuglte med da jeg købte kameraet. Det er et udmærket objektiv, som man sagtens kan få gode billeder med! Desværre lukker dette objektiv ikke meget lys ind og det kræver derfor god belysning for at tage billede (eller blitz). Jeg bruger stort set aldrig dette objektiv!

3. Engang i sommers anskaffede jeg mig mit Sigma 30mm 1:1:4 objektiv. Jeg købte det brugt, men de er desværre meget sjældne at finde brugte. Så jeg var heldig! Det specielle ved dette objektiv er at det har fast brændvidde på 30mm - dvs. at objektivet ikke kan zoome! Til gengæld har dette objektiv en stor blænde, som altså tillader et stort lysindfald. Det er derfor mine billeder ofte er lyse og klare da vi skyder med lavt blændeTAL (mindste 1.4). Derudover er dette objektiv specielt godt til at lave sløretbaggrund bag hovedmotivet! Jo lavere blændetallet er jo mere sløret baggrund og jo lysere billede! Nedenstående billeder er gode eksempler på det lækre lys og den slørerede baggrund/bokeh.
Jeg kan klart anbefale et objektiv med fast brændvidder og lav blænde og disse kan fås i mange forskellige prisklasser!

_MG_4950-2 copy


4. Min kamerarem fik jeg af Mads' søster Trine i studentergave og jeg synes bare den er så fin og falder jo i god jord ved en pige som mig! Den er købt på aliexpress.com, men man kan også få sådanne slags på ebay. Den er faktisk rigtig lækker og meget rare at have rundt om halsen end standard remmen, som faktisk skære lidt i halsen på en. Den her er dejlig blød og god mod halsen! :-D Se også nedenstående billede! (Bemærk mine slørede sko! Taget med mit sigma)

_MG_9335

5. Ekstern blitz (Sigma EF.530 DG ST), som jeg fik af min far i fødselsdagsgave for et par år siden. Jeg prøver normalt at undgå at bruge denne og bruger ALDRIG den indbyggede flash - det ødelægger for det meste billederne (ifølge mig), da det giver et hårdt og skarpt lys på motivet og det er meget tydeligt at se at lyset stammer fra den indbyggede flash! Forsøg altid at bruge naturligt dagslys, det giver et MEGET bedre udfald på billederne! Selvom jeg har et lysfølsomt objektiv, får jeg dog alligevel brug for denne engang i mellem og den er meget bedre en den indbyggede flash og lyser motivet op på en blødere måde. Men man kan altså også få glæde af flashen i dagslys: fx. kan du undgå store slagskygger på portrætbilleder og du kan oplyse personer/motiver i modlys. Desuden bruger jeg en diffuser, som bløder lyset endnu mere op (det er den hvide ting i ser yderst på flashen).

6. Reflectors

Desktop180
Har netop købt nogle reflectors på ebay. Jeg glæder mig meget til at prøve dem af og se hvordan de fungere under portrætfotografering. De skulle være med til at give et naturligt lys på billedet, da det blot reflektere lys der allerede er i rummet. På den måde reducere det også skygger og giver mere liv i billedet! :-) Regner med at jeg vil fortælle lidt om hvordan de fungere for mig, når jeg får dem hjem. Der vil snart komme et indlæg hvor jeg prøver at forklare og vise hvordan jeg redigerer mine billeder! :-) 

HUSK AT FØLGE MIG PÅ
FACEBOOK *

29 kommentarer:

 1. Det ser vildt fedt ud når der er så sløret baggrund :)

  http://innocentcherry.blogspot.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det gør billedet lidt lækre at se på! :-)

   Slet
 2. Hold da kæft, hvilken konkurrence vandt du 10.000 kr. i?

  SvarSlet
  Svar
  1. FOF's fotokonkurrence! :-) Vandt i kategorien "Naturens mange ansigter".

   Slet
  2. Fuck hvor fedt, alligevel! Men det overrasker mig ikke, du tager vildt flotte billeder!

   Slet
  3. Ja det var for vildt!! Og tak!
   Skal dog lige sige at Mads min kæreste tager stort set alle billederne af mig :-)

   Slet
 3. Gid jeg dig havde råd til disse lækkerier! :'(

  Kig forbi min blog og skriv en kommentar, så bliver jeg super glad!
  http://www.mesmerizedbyme.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg forstår! Det kræver nogle penge, men det kan sagtens lade sig gøre hvis man spare lidt :-)

   Slet
 4. Fantastiske billeder. Jeg læser din blog rigtig meget. Og beundrer dine billeder hver gang. Nu er jeg så endelige blevet fast læser:-)
  Håber du vil kigge forbi min blog?:-)
  http://alifewithoutstars.blogspot.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Amanda. Tak for din søde besked. Det er jeg rigtig glad for at høre at du gør! :-) Håber også du kunne bruge indlægget denne gang.

   Knus

   Slet
 5. Wooow! Hvor er du sej! Og super godt indlæg! Er hermed blevet fast læser ;)

  Ps: har min første giveaway kørende, hvis det kan friste? :D http://www.amydyrholmkristiansen.dk/2013/01/m-y-f-i-r-s-t-g-i-v-e-a-w-a-y.html

  SvarSlet
 6. Vil lige tilføje noget..

  Lav blænde = stort f-tal / stort blændetal.

  Stor blænde = lille f-tal / lille blændertal.

  Dvs. dit 30mm. f/1.4 har en stor blænde :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der har du ganske ret! :-) Det er mig der har formuleret mig dårligt. Må dog indrømme at jeg altid bliver en smule forvirret, da blændetallet jo er lavt/lille 1.4 (derfor skriver jeg lav blænde) - skulle jo nærmere være lavt/lille blændeTAL, men blænden i sig selv er høj ja.

   Men for at sætte eksempel på det (nok mest for min egen skyld) :p og for andre læseres skyld:

   Stor blænde: f1.4 (mit 30 mm)
   Lav blænde: f5.6 (standard objektiv 18-55mm)

   Stort blændeTAL: f5.6
   Lille blændeTAL: f1.4

   Slet
 7. Fantastisk lille guide med dit udstyr, virkelig anvendeligt !! :)
  Står nemlig og overvejer at købe en ny linse til når der skal tages outfits billeder, og denne linse lyder virkelig god ! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jeanette! :-) Er rigtig glad for at det er noget du kan bruge og især nu hvor du overvejer at købe en ny linse! :)

   Slet
 8. fin guide. Klart noget man kan bruge :-)

  http://www.ceciliemodemedmere.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Er virkelig glad for at det er brugbart! :-)

   Slet
 9. Så fin guide! Du tager de flot-te-ste billeder!! Håber du vil tage et kig forbi :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tusinde tak!!! Det er sørme dejligt at høre!

   Slet
 10. Har du et link til de reflectors du har købt på Ebay?

  www.simonie.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Simone! Ja det kan du tro :-)

   http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=320989233282&ssPageName=ADME:L:OU:GB:3160

   Husk at der ingen toldafgift kommer på dette køb! :)

   Slet
  2. Ej hvor super!
   Tusind mange tak :-)

   www.simonie.dk

   Slet
 11. Hej:)
  Super fede billeder! Jeg tænkt på om du kender en god linse til canon 1100D? Hvordan gør du at det bliver så sløret, men stadig super skarpt?
  Jeg synes selv mine billeder kan være lidt kedelige engang imellem!
  Kig gerne fordi min blog http://beyou.bloggersdelight.dk

  SvarSlet
 12. Jeg har selv en lins i forvejen der hedder Sigma 50mm 1:1,4 :) Men hvad gør forskellen mellem 30 og 50mm?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Maria.

   Den umiddelbare forskel på de to linser er brændvidden. Dit objektiv har lige så stor blænde som mit (den lukker meget lys ind) og som jeg har skrevet er dette godt til at gøre baggrunden mere sløret. Jo lavere dit blændetal (dit laveste blændetal er 1.4) er jo lysere bliver billedet, men jo mere sløret bliver din baggrund også. Det skal dog også lige siges at baggrunden på mine billleder noglegange er redigeret lidt ekstra sløret. Jeg laver et indlæg på et tidspunkt hvor jeg viser hvordan jeg redigere mine billeder.

   Din brændvidde er 50mm - jeg vil umiddelbart forklare brændvidde ved at sige at det har noget at gøre med hvor tæt på man kommer på motivet. Dvs at du kommer tættere på med dit 50mm end jeg gør med mit 30mm, det vil også sige at du skal længere væk fra fx. din model/dig selv for at få hele modellen/dig med i billedet, der skal jeg knap så langt væk.

   Det er et godt objektiv du har dig og du kan sagtens få flotte billeder med det :-) Du skal bare prøve at indstille lidt på det.

   Slet
  2. Tak:) Jeg vil hold øje med din blog, for kunne virkelig godt tænke mig at lære mere om redigering!

   Slet
 13. NB!!

  Vil godt gøre opmærksom på at jeg har lavet om i teksten om mit sigma objektiv og vil også lige henvise til ANONYM's kommentar, så i forstår det korrekt i forhold til blænde og blændetal.

  SvarSlet
 14. Det var da en godt indlæg, Mary!
  Jeg må ærligtalt sige, at du er en fantasisk god fotograf - det kan jo også ses, at det er noget du brænder for. :-)

  matildesblog.com

  SvarSlet