Sider

20.7.12

Ebay guide
Jeg har gjort mange gode køb på ebay. Ovenfor ser I nogle af de items jeg har købt derfra. Da jeg har fået en del spørgsmål omkring ebay, har jeg valgt at lave en lille guide til jer! Da ebay er STORT er der selvfølgelig også en hel del ting at sige, men jeg vil forsøge at nævne de vigtigste ting og ellers skal I være velkomne til at spørge!
Ebay bruger: 
- For at handle på ebay skal man oprette en bruger. Ved at klikke lige HER, kommer I videre til registrering. 
- Herefter modtager I en email, hvori I skal bekræfte jeres medlemsskab. 
- Ebay køb foregår desuden gennem det der hedder Paypal, som gør det nemt og sikkert at handle. Paypal kræver også at man opretter en konto. I kan læse lidt om Paypal på deres hjemmeside HER og oprette en konto HER
Ebay køb: 
- Finder du en ting på ebay som du bare må eje, trykker du blot på "Buy It Now", herefter ser du din indkøbsliste, hvorefter du så kan acceptere købet for alvor. Dér vil du blive spurgt om dit kodeord til paypal og vupti varen er købt. 
Tid, sted, fragt, troværdighed:
Der er en del ting simple ting du kan tjekke når du har fundet frem til en vare. 
- Scroller du ned på varens side, finder du en slags beskrivelse. Det ser ud som billedet nedenfor. Tryk ind på Shipping and Payments
- Item location: fortæller dig hvorfra varen bliver sendt
- Shipping to: hvor kan man få varen sendt til. I enkelte tilfælde sender de IKKE til Danmark. 
- Shipping and handling: hvad det koster at få sendt varen. I nogle tilfælde er det gratis, men sådan er det ikke altid! 
- Forsendelses tid: Det variere meget, men nogle gange står der hvor lang tid du kan regne med før du modtager din vare. 
- Troværdighed: Er du lidt usikker med at købe varen, kan du altid gå ind og tjekke sælgerens troværdighed, vurderinger og feedback. Det gør du ved klikke på tallet ved stjernen under "Seller Information" i toppen af højre side. Her kan du se positive, neutrale og negative vurderinger af sælger og varer. 
Told: 
Handler du udenfor EU kan du risikere at få taget din vare i tolden. Du kan handle for højest 80,- udenfor EU og dermed slippe uden om tolden. Nu tænker du sikkert at man ikke får meget for 80kr. og nej det er sørme ikke altid let da! Jeg har prøvet tolden et par gange og det er skide træls, men det er altså en risiko man løber hvis man handler uden for EU. Du kan læse om told afgifterne HER og klikke på "Køber du varer uden for EU". 
MEN, MEN, MEN der findes også en UK ebay og du vil altså ikke skulle betale told for en vare der kommer fra England. OBS. på www.ebay.co.uk sælges der OGSÅ fra hele verden, MEN når du har søgt kan du sætte flueben i venstre side ved "UK Only". Se også billede. Jeg vil i nogle af mine faste ebay indlæg kun finde varer fra UK så du er sikker på at den ikke ryger i tolden, hvis du skulle blive fristet! 
Små gode fifs: 
- Som sagt er ebay lidt af et gedemarked og det kan tage lidt tid at komme ind i det. Så her får I lige et par fifs. 
- Det duer ikke bare at skrive 'shirts' fx. for så kommer der alverdens skjorter frem. Så vær mere specifik i din søgning! Det giver helt klart pote. Skriv eksempelvis hellere: chiffon shirt. 
- Hvis jeg finder en vare som jeg bare synes er lækker, klikker jeg ofte ind og ser sælgers andre varer hvilket virkelig ofte giver mig en laaaang liste af ting jeg kunne tænke mig! 
God fornøjelse: 
Jeg HÅBER at I kunne bruge denne guide til noget, og at jeg har hjulpet jer lidt på vej. Ebay er en sand fornøjelse, men det kræver nu alligevel lidt af brugeren selv! 
Held og lykke og god fornøjelse! 

1 kommentar:

  1. Sikke en fin guide du har lavet, sådan en kunne jeg godt have brugt da jeg begyndte at handle derinde hehe! Fine køb du har gjort dig btw ;)

    Jeg har forresten fået nyt blog domæne, ville blive rigtig glad hvis du kigger forbi:)

    Kh Barbara

    SvarSlet